Ponta Garça

A Ponta Garça fa dies que són festes. És un poble que s’estén a la costa, com el cos d’una balena, llarg, una mica estret. Els primers dies ja tinguí una història per contar de Ponta Garça perquè allà que anàvem l’Arianna i jo, i ella que condueix molt malament per manca d’experiència, va errar en el càlcul de les distàncies, i encaixà el morro del cotxe baix d’un camió, al pontet. L’home estralejava i invocava déu i mirava el camió. Un altre home i el mateix camioner van ajudar-nos a traure-lo de baix , i ací no ha passat res, perquè si una cosa té l’Arianna és que és tranquil·la com una açoriana més.

Avui, de camí al bar, he vist com ja per fi llevaven les flors i llums kitsch de la façana de l’església. Tot eren hòmens amunt i avall i graneres que omplien de pols i confetti més que en llevaven. Els dies anteriors, de tant en tant, tiraven algun que altre tro, com si estiguérem a València i els tramussos no foren l’única cosa que unira açorenys i valencians.

A partir d’ara l’únic ensurt que tindrem és la trompeta  del guaita, o Felipe, que fa sonar quan les zodiacs de l’empresa arriben per saludar l’home que indica el camí als dofins i les balenes. Felipe fa més de quinze anys que fa esta faena, ell que ha nascut al mateix lloc on treballa, i que pot veure a quatre milles de la costa si la taca negra és un dofí mular o un comú.

Avui o Felipe deia bromejant que fou un error casar-se, ell que volia ser lliure, i li he preguntat si ha passat tota la vida a Ponta Garça. M’ha fet que sí amb el cap i ha mirat cap a la mar.

Tota la vida a Ponta Garça, o Felipe. Ponta Garça, on veig passar les dones pels carrers, algunes com tretes de fa cinquanta anys, amb el mocadoret al cap, totes de negre i on imagine que mai ha entrat al bar a fer-se una cervesa una dona sola. Que només he vist hòmens, baixets, recremats, prenent rebentats, cerveses i cafès quan vaig de matí, morta de son, a desdejunar. I aleshores, a eixa hora, pense que quina sort tinc d’haver anat moltes voltes als bars sola per entrar sola, aquests dies, a aquest bar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s