La mala ona

Abans de la mala ona, m’havia fixat en ella perquè duia un vestit i perquè no pareixia austríaca. I en efecte, no era austríaca sinó italiana enmig de set o vuit austríacs i alemanys. M’ha somrigut, crec, o ha somrigut a o Pedro quan li ha posat el salvavides. Després, davant del panell explicatiu sobre les espècies que podien veure i sobre les normes a la zodiac, ha fet dues ot res preguntes que no recorde. Anava amb l’home, més o menys els dos d’uns seixanta anys. Bianca, la guia, sembla que havia dit que els que patien de l’esquena no pujaren als seients del davant, on es noten més els sotracs, en alemany i que no ho havia repetit en italià. Després, ningú ens hem fixat, ni o Pedro ni Bianca ni jo, que anava de bades al whale watching després d’acabar la feina, que els més vells estaven davant de tots.

Dúiem deu minuts, quan plas!, un bot que em fa riure i mirar o Pedro. De sobte, la zodiac disminueix la velocitat i Bianca va cap endavant, on una mà alçada l’havia cridat. Bianca ha mirat o Pedro i han entés que havíem de tornar.

Ha vingut l’ambulància, li han immobilitzat l’esquena, l’han posat a la llitera i han marxat. El marit observava tot açò com si estiguera en un altre planeta, en la mateixa Itàlia, i sostenia la borsa taronja de la dona , on es veien sortir un poc les tovalloles. Els austríacs i alemanys no sé perquè reien, no reien de la dona però reien. Els he mirat amb menyspreu com si fora important com els mirara o si els mirava. I després de què Bianca, l’home perplex i la ferida desaparegueren amb l’ambulància, hem tornat a la mar a pels dofins i els catxalots.

Quan hem tornat, ens han dit que la dona havia patit una fractura a l’esquena. S’ha deixat la cosa com si els únics responsables hagueren sigut la parella de vells. O Pedro no ha dit que pot ser agafà malament l’ona, Bianca no ha dit que no va traduir tot a l’italià i cap de nosaltres hem dit que se’ns havia passat que s’assegueren davant. Que on va una dona de més de seixanta anys a vore balenes amb una zodiac, que que inconscient, que estos turistes no saben que la mar és traïdora.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s