Els peus a terra, els ulls a la mar (cap a Santa Maria)

Va començar el viatge sabent que seria un viatge de les primeres voltes. Perquè era la primera vegada que agafava un vaixell, després de mesos ara amb la zodíac, amunt i avall, per fi, com a continuació dels estius mirant la mar, als meus catorze, setze o dèneu. A Santa Maria va el vaixell ràpid, un vaixell grec que els costa milions, segons un vell de Faial, perquè en aquell moment els vaixells portuguesos van fallar -trencats, enfonsats?- i els grecs van aparéixer amb la tripulació per establir-se en la mar entre les Açores. Ara, però, el vaixell és de Malta, encara que la tripulació -mitja tripulació-  i els cartells continuen sent grecs.

No sé perquè no deixen fer el viatge a fora, i ens tenen a tots lluitant contra el mareig dins, i mirem per uns vidres bruts la mar i endevinem dofins que vénen a saludar les ones que fa el vaixell. Aleshores, abans d’eixir del port i veure’ns confinats, tots els fumadors i els que volem vore com salpem, pugem dalt per trobar-nos la ciutat des de l’altra perspectiva. I m’imagine per un moment que no és Ponta Delgada, sinó Dénia, i que jo estava a l’altre costat, dient adéu a desconeguts que viatjaven cap a Mallorca. 

Al vaixell lent, el que fa els trajectes més durs, més llargs, la gent ix fora, fuma, mira la mar durant hores, llig, intenta dormir. Les dues hores de São Miguel a Santa Maria les passem menjant, discutint i jugant a endevinar en quin personatge pensa u de nosaltres. I m’alegre que no siga un viatge literari, que no tinga temps ni ganes de llegir ni pensar, que hi haja cervesa i converses en anglés i tot siga ací i ara: els peus a terra, els ulls a la mar. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s