Sazonal

Les illes, menys si et mous a la ciutat de Ponta Delgada, són per viatjar  fent autostop. De boleia, li diuen ací. Hi ha uns companys que van fer la volta a São Miguel com si fora una volta al món amb cotxes de desconeguts, altres han acabat convidant l’amable ciutadà que els ha ensenyat algun raconet de l’illa, perquè tenia temps o s’avorria, a un sopar vora mar. 

Nosaltres en Terceira vam anar en un camió de llet, i el conductor ens parlà de vaques i d’Espanya, sense que en principi tingueren massa relació estes dues coses, vam pujar amb un home d’uns cinquanta, de São Jorge, que ens acostà fins a la porta de l’alberg i fins i tot, va haver una conversa sobre futbol a canvi d’arribar al centre d’Angra. La gent és amable i, pot ser perquè solen viure sense pressa, o perquè l’illa és massa xicoteta, no els importa fer uns quants quilòmetres més acompanyats o parlar de la seua vida amb estranys que no tornaran a veure. Perquè és tan fàcil la conversa amb estranys! 

Els conductors que entre revolta i revolta ens han contat que la pròpia illa t’ha d’agradar tant com la dona, que les Açores estan mortes, que tots els polítics són iguals, que la mar i Flores -o São Jorge, o Pico- són les millors illes, que els agrada Espanya, que a Terceira fan corregudes de bous quasi cada dia. I entre aquesta pallorfa, de tant en tant, se salta la distància, i l’home parla del seu divorci recent i que esta bé perquè el matrimoni não dava, i sembla que té ganes després de demanar el telèfon d’algú i de continuar la història. Però tot en l’illa ha de ser temporal, perquè en les illes u pot quedar-se penjat, mig boig, perdut: não dá, não dá.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s