No, no, no

L’altre dia em preguntava una amiga que què tal en el treball -el treball és una beca realment- i jo contestava que bé però que no estava aprenent massa, que el software R era també desconegut per a la meua tutora i que d’excel ja n’havia tingut prou en la meua vida. Un treball repetitiu, en definitiva. La resposta fou que no em queixara, que molta gent voldria estar treballant -torne, açò no és un treball, no cotitze-. És una resposta típica, un comodí, un lloc comú: la situació actual fa que molts acudisquen a les respostes mil voltes repetides. A les crisi, els que escolten, la gent respon igual. 

Jo he vingut perquè no tinc treball a València, que és on voldria viure. Ho sé clarament, i tanmateix, sé que donat les circumstàncies vaig tindre sort l’any passat d’anar a Holanda i aquest any de vindre a les Açores. La beca no em dóna per a estalviar, però visc bé, de tant en tant sope o dine fora i no m’ha faltat cap cervesa de nit. No puc queixar-me per això, per voler més? No podem queixar-nos tots els que hem estudiat una carrera i ara veiem que hem de sobreviure amb beques o que hem de treballar i malviure a un altre país? Però qui s’ho va creure? Qui va creure que treballaria de professor, d’investigador, de periodista? 

Clar, la resposta no és queixar-se. O no solament. No, no, no.

Anuncis

Una resposta a “No, no, no

  1. de vegades la gent haruia de escoltar i ser més comprensiva amb la situació de l’altre que és purament seva- no nostra!-, amb les seves peculiaritats- no les nostres!. però ens agrada això de deixar la nostra marca- o de donar pel cul, no ho tinc clar.

    crec que tens tot el dret a dir que la beca es una merda. si una experiència no és el que hauria de ser, mereix una bona queixa.

    (sóc carme).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s