Maneres d’entrar a l’aigua

Maneres d’entrar a l’aigua de l’Atlàntic un novembre. Fixa’t que hi ha hòmens que es llancen de cap, estiren els braços contra l’impacte de l’aigua fredíssima. Fixa’t que hi ha altres que van a poc a poc, baixant les escales, esperant entre graó i graó que el cos s’atempere. Fixa’t que alguns es llancen, però abans, toquen l’aigua amb les mans, es banyen la panxa i el bescoll i miren la profunditat sota l’aigua, i pensen tot el desconegut.

Jo sóc de les que usen les escales, que per als constrastos ja tenim les sorpreses i els girs inesperats del destí. I els altres em diuen que si van per l’escala, no es posarien a la mar a meitat de novembre, que és cosa de bojos. No han de pensar, s’hi llancen i després criden si fa falta perquè el fred prem els pulmons i l’estómac. Mon pare era dels que es banyaven el bescoll i em feia que jo també me’l banyara, temia una diferència de temperatura massa gran. Jo, però, continuava baixant les escales, amb el bescoll banyat abans, i ara pensant en la manera que tenia de mullar-se el coll. 

Vet ací que alguns no han de pensar, si volen posar-se a nadar al port de Ponta Delgada, amb quatre bojos més, fent-se de nit. Que han de llançar-se, marcar de sobte l’aigua amb el cos, deixar un moment de respirar pel fred. En canvi, els que entrem durant deu minuts, primer peus, després cuixes, finalment panxa i tronc, tenim tot el temps d’asegurar-nos que és això el que volem fer. Notar el fred, veure la posta a l’aigua, mentre les llums dels bars de la marina i del vaixell s’encenen. No sé mai què és millor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s