Fly with me

El veig assegut prop de la meua amiga a l’espera de l’avió que ens tornarà a São Miguel. Hem fet parada a Terceira, el parc d’atraccions de les Açores, diuen, i l’aeroport és encara més xicotet que el de Ponta. Riu molt, i mou constantment els ulls i les mans. Amb la cama esquerra, acompanya una música inexistent. Deixe de mirar-lo perquè el miraria tota l’estona. Ningú, per ara, se n’ha adonat.

A la cua continuen els seus riures espasmòdics i mou el cos, amunt i avall, lleugerament. La meua amiga ja l’ha vist i diu que no sap si és un malalt o un que s’ha fotut un tripi abans de pujar a l’avió. Al meu cervell, passa l’estranya idea de donar-li un tranquimazin, d’eixos que sempre duc damunt per si l’atac d’ansietat o la taquicàrdia congènita es presenta de sobte. Però no el conec i què sé jo què li passa. I la meua ansietat dalt de l’avió és comú: quantes vegades voldria jo cridar a dalt i no ho he fet. Com pense en la mort mentre s’enlaira i veig tots els motors incendiant-se i visualitze que cau, que caem, que no hi ha res segur.

Però ja dins de l’avió, jo m’oblide de l’home nerviós -té els ulls que em recorden al protagonista de Estranys a un tren, el que té la idea dels assassinats, òbviament- i va i la meua amiga tria justament els seients que estan al costat d’ell. Es va omplint l’avió d’hòmens de negocis, hòmens perduts, dones perdudes i un equip de futbol d’Água de Pau, poble prop de la capital. Cap d’ells s’asseu al costat del nostre amic, que sembla que té brots d’activitat i de letàrgia. Pràcticament tot l’avió ple i ell sol, sentint eixa música personal.

Fem el joc d’endevinar qui anirà al seu costat dels que encara pugen. I el guanyador és un dels de l’equip de futbol, segurament l’entrenador que se n’adona uns minuts després. I fa com si res. Aquell rient-se, i movent tots dos seients i l’entrenador fa com si res. I també què podia fer, l’home, estranyat d’una situació que no entén. I fa com si res i pense que això diu molt de tots nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s