Ponta Delgada – València

Arribar i no saber del tot quin és el teu ací o si hi ha un ací, i et dius, calma, que on estigues serà el teu ací si te’l fas. A l’avió d’anada a Lisboa, hi havia un home vell, tan blanc que pareixia fet de mantega i no de carn, ossos i sang. Vell amb la filla, sense poder alçar-se, una baixada de sucre, pot ser. Vaig pensar que quina mort més trista, la de morir-se en un aeroport: perquè no mai és un ací. I vaig pensar que els canvis han de ser el motor però que esgoten: a l’escola, ja ho he dit moltes votes, haurien de dir quant cansa la vida. Que pot ser este home està tan blanc pel cansament.

Però bé: arribar. Arribar amb les maletes i no tindre temps de desfer-les perquè toca moure’s, més ràpid del que voldríem, que hem de seguir la vida i no ens podem gelar. Arribar de nit i fer un tour pel centre de València, buit com si fora Horta, al mig de l’Atlàntic. Tornar i anar de vesprada al Lisboa amb un amic com si no haguera passat el temps i alhora tot és modulable. Arribar i el sofà, i el cap a l’illa i als desencontres i als per sempre i als no mai. Tornar i trobar-se les pintades (redéu ja!) del valencià no és català i el fora castellà de les aules i que la manifestació és demà.

Azures es queden en el blau d’este any que s’acaba, totes les distàncies són blaves, i tornarem creient que el millor està per vindre perquè a vegades és de veres i Lisboa serà una altra volta com si haguera tornat a casa. A calheta se’n va a Faial, a la platja de Porto Pim on els baleners durant els últims anys eixien del port ja melancòlics perquè el seu món s’acabava. Les maletes són la malenconia pura i oxidada. Marxar, tornar, els acís que s’emboliquen i embolcallen. Tornar que són trenta i you only live once.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s