Les possibilitats

García Madero s’ha eganxat ja a la família Font i els poetes visceral realistes i ha abandonat la seua vida anterior, la dels tios i la Facultat, i tanque el llibre i llig el títol Los detectives salvajes i em dic que encara que tinga trenta i no mai vaig voler ser cap detective salvaje als vint, com podria ser una detective salvaje a Faial. Ara mateixa per exemple, la boira tapa mig Pico i les llums del poble de Madalena se deixen vore ara que es fosc, com ser un detective salvaje en una illa de quinze mil habitants?

Una podria ser detective salvaje a Méxic o a Londres, o siga, una podria ser-ho en una gran ciutat, dinàmica, no enmig de l’Atlàntic, on sempre plou i on vius amb un murcià i una catalana amb el que podrien passar cent mil anys que no faries lliga. Garcia Madero ha conegut els viceral realistes de la ciutat i jo espere conéixer tres o quatre realistes illencs, melancòlics, abandonats al refugi o a la presó, encara amb la idea que ací no hi ha problemes, que la ciutat i la vida s’han definit suaument, tranquil·lament. Però m’oblide que són illes que nasqueren d’erupcions, que l’Atlàntic no és amable, que hi ha caldeires plenes de sofre i fum.

García Madero passeja per la enorme México D.F i la vida se cola dins la literatura o és al revés i no cal ni preguntar-se què hi ha de què perquè hi ha dies que són curts i et toca netejar el greix de la cuina i es fa de nit massa prompte i tens el genoll com un baló de futbol i hi ha dies que et toca passejar amb un visceral realista -o ets tu la visceral realista i ell és un altre,  un que has trobat de manera casual- i reprens les sendes de la ciutat (Torres de Serrans al carrer Quart, la plaça del Tossal o la Llotja) i com no deixar que la literatura prenga mida de la realitat. S’ha fet fosc i encara no conec Horta i els carrers es presenten amb possibilitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s