Boquera

El vi pot ser el vi do Pico, vi do Pico, on no hi ha terra, on només hi ha pedres, roques negres, matèria volcànica. Vi de Pico, Pico que ha deixat d’estar nevat, Pico que avui ha aparegut i és lo bo de tindre una muntanya intermitent, que de sobte, plas, et sorprèn i comprens perquè estàs ací. Quan desapareix és una altra història, sempre. El vi, com dic, de l’illa que està a mig hora amb vaixell, un vi que podria ser negre, el negre de la roca, però que només és tinto i que tu li poses la negror, amiga meua.

Avui amb dos copes de més entens el paradís. El paradís amb boira i amb quatre bars. Amb pocs hòmens, amb poques paraules, amb massa històries. Que tothom es coneix i que tot -lo món- sap amb qui vius i amb qui te gites, però tu acabes d’arribar i encara estàs neta, i tens el vi do Pico, què més donarà la costereta, el pis nou i brut, el pòquer que no saps jugar. Tens unes cartes, em va dir, tens unes cartes i tu no saps jugar-les mai. I ara, amb tres copes veig les cartes i és de veres no sé el que són -matèria volcànica, roca negra?

El vi do Pico que no m’acabe i torne abans a casa, i els deixe a tots amb la caixa i la guitarra, la costereta per a mi, la falta de cartes per a mi, el dolor de genolls: però duc dos o tres copes i no recorde perquè estic ací i els meus amics estan lluny, massa, i si poguera parlar. Pico desapareix darrere el núvol, demà tenim churrasco abans que vinga el patró, tinc les mans plenes d’arraps, avui el gos quasi es menja el gall i jo què sé, pot ser tota la vida siga una illa o una muntanya, o una muntanya amb vi. Sabíeu que un propòsit d’any nou amb els trenta és pujar o Pico amb una ampolla de vi a la motxilla, i beure-la en el cim, i pensar que res podria ser millor, i baixar sense dolor, mig borratxa?

Pot ser l’endemà siga dur, però aquest moment de boqueres violàcies és insuperable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s