T’ho inventes

Havia pensat una comparació d’estes que te duen no sé on, i penses hòstia la poesia, i te’n recordes que fa temps que no lliges poemes (en realitat, fa una setmana, però el temps s’exagera si vius aïllada) però l’he oblidada. El temps passa per damunt de nosaltres, a l’illa, i vas oblidant coses: comparacions poètiques, ultimàtums, llibres que havies de començar.

Quanta literatura cap en la idea de l’illa? Què hi ha d’invenció, l’aïllament ve perquè només hi veus mar, i onades, i Pico, la muntanya màgica açoriana? Perquè no hi ha moltes coses, ací, i la gent se les inventa: no hi havia ningú que ensenyara forro, que  no sé perquè volia un grup de gent aprendre este ball brasiler, i muntaren un grupet que aprenia amb youtube. Ara queden tots els diumenges, a les vuit i mitja de la vesprada, i a voltes fan trobades on es passen tota la matinada ballant i suant. Tampoc hi havia ningú que sabera capoeira, cap professor, i es muntaren un altre grup -jo supose que és la mateixa gent, forro, capoeires– que també queden els diumenges de vesprada, no sé l’hora, i fan trobades on suen tota la vesprada alçant i baixant les cames.

Jo no sé en quin grup de què hauria de ajuntar-me per mirar al youtube les classes i quedar els diumenges a les set de la vesprada i fer trobades que et salvaren un cap de setmana. Pot ser el grup el faria sobre els Detectives salvajes aïllats sense poder perdre’s pels bars ni els carrers ni els deserts. Que ací plou molt, pobres Detectives. Miraríem entrevistes de Bolaño i després ja passaríem a una altra cosa, posem, Thomas Mann, que no he llegit i necessitaria el youtube.

El que no hi ha, a qualsevol illa, s’inventa. Es busca com, cadaú, amb internet o sense. El problema, com en qualsevol illa, és saber el què.

Anuncis

Una resposta a “T’ho inventes

  1. Retroenllaç: Oasi | Tina Vallès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s