Sotaque

Si alguna cosa bona té esta experiència, o l’altra, la de São Miguel, és que he conegut gent que era difícil de conèixer amb el(s) meu(s) cercle(s), és a dir, gent que va al Magazine, per exemple, o jardiners que vénen del Brasil per una dona i que després, ve el després ja és una altra cosa. També els hauria pogut conèixer en València, però clar, que si la zona de confort -que fot mania, aquestes divisions- que si ja conec gent i em moc pels mateixos llocs, que tot és nou si arribes a un lloc, estrangera precària, menys tu.

Aquell juny de l’any passat ple de becaris igual de perduts que jo perquè una mai s’imagina exactament què són les Açores: què són? Una reunió d’uns polítics vergonyosos i un anticicló? Una va a Londres i sap què trobarà, pot ser encara li sorprenga el dinamisme del carrer i que allò de les postals tinga a veure amb la realitat, però a les Açores què pot trobar? Vaques i hortènsies, s’imagina? Sardines, llacs als volcans, dofins i aigua turquesa? I després, trobar les diferències entre les illes, les xicotetes manies dels habitants, els accents diferents (els sotaques, diuen), Pico la muntanya màgica i tots els pensaments que aboquen a la mar, perquè mar i mar, i mar, i mar.

Com pots arribar a ser d’un paisatge? Per què ma casa és ma casa, l’Horta, la Marina i poc més? Pertanyem, únicament, al lloc on hem crescut, on mos hem pegat hòsties, el lloc que ens ha vist canviar? Quan comences a sentir-lo com a propi, quan t’hi relaciones, et compromets? El preu que pagues per esta falta de compromís és la no pertinença, una llibertat aspra. He sigut de les Açores durant aquests mesos?, M’he llevat dels ulls la sensació d’estar de pas? Res és tan bo ni tan greu si estàs de pas, si tens un bitllet d’avió amb el teu nom i una data.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s