Bicho

Ens ha passat de tot: ara tu des de fora, home o dona del continent, amb trens, hospitals i veterinaris que tenen més tecnologia que aparells de raigs X, ens veus a nosaltres, illencs, alguns tancats, alguns feliços, que anem a la mar o anem a vivers que són selves. Ens veus des de gener, des de fora, que anem i venim a Porto Pim i passegem gossos a Porto Pim, i enfilem la carretera fins Feteira per treballar fins les cinc, menjant-mos els mocs o carregant l’esquena de palmeres, o ens veus cantant en el maleït Peter’s, o de torrà un dia de feina on ens conviden a vi i sucre, i tot gira perquè no vivim en una illa, no, vivim a un vaixell i ningú ens havia dit res. Hi vivim i per això ens van pegant colps, igual que tu, al continent, però pot ser nosaltres més sols. O com som menys, i el més constant que hi ha a les Açores és el vent, i ens fem companyia contra el xiulit, estem menys sols que tu.

Ens veus, continental, apostar per veure qui es quedarà més temps ací, i qui vencerà el costum local, i marxarà per no tornar. Ens veus que agafem Zodiacs per veure balenes -alguns les veuran en somnis, marejats i drogats- i que nadem al costat de la mar, en la piscina, perquè l’aigua fins maig està massa freda. Ens veus, a nosaltres que som pocs, sis o set, deu o vint, quan anem de nit a l’hospital, cagats sense seguro mèdic, i ens veus feliços direcció a Pico amb la boca ja salivant pel licor cafè.

Veus, des de fora, cap al bell mig de l’Atlàntic, lluny, igual que tu, semblants, que també ens peguem hòsties. I que triem, triem, triem, i que també se’ns encull el cor. Perquè continental, a les illes, els veterinaris no tenen quasi material perquè els açorenys no poden pagar operacions ni ecografies, i de tot el que fèiem, ja no ens veuràs passejar cap gos fins Porto Pim.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s