Arcs

I hem vist cinc balenes blaves:  primer dues, una mica lluny, i amb tres barcos més, a la caça del turista content, i una hora més tard de zodiac, tres més, aquest cop molt més a prop, sense companyia. Feia sol, i menjàvem galetes mentre les balenes s’ajuntaven, baixaven, bufaven, ensenyaven la minúscula aleta dorsal. Quinze euros, tot això, alta mar. Durant el trajecte cap a Pico, per tornar uns turistes, no sé si ells miraven el cel, la terra o les ones que començaven a ser més fortes: de l’aigua que tallava la zodiac es veia l’arc de Sant-Martí, ara sí, ara no, no sé si ells el veien, si acotaven el cap fins que els colors apareixen. I aleshores, això, els colors al costat del plàstic del semirígid, que apareixen i desapareixen, fan el viatge lluïdor. Ni les cinc balenes blaves poden fer res contra una cosa efímera, que no s’espera. Qui pagaria quinze euros per veure un arc del cel?

***

Omplir el temps o matar-lo, després, al treball em toca pensar, pensar en cercles, ja se sap, el desfici, la poca faena. Podria podar estes fulles, anar a la zona de les aromàtiques, netejar el microones, tapar d’activitat els dies a l’illa. Tapar-los, soterrar-los. Però faig com que faig, i faig poc, i aleshores el cap ha der fer, per compensar, però només compte amb pocs elements, com si la llibreta on escrivia s’haguera quedat sense pàgines, o millor dit, s’haguera omplit de pàgines en blanc, tantes, tantes, que em quede en la primera línia de la primera fulla, rondinant. En realitat, el bolígraf no té tinta, però això encara no ho sé.

I aleshores, com que fa molta calor, i les plantes no se m’han de morir, regue. I ell quan torne avui a casa, em preguntarà què ha sigut el millor del dia, i jo li diré regar, i ell riurà, burleta, pensant que no ho dic seriosament, però després em mirará als ulls i veurà com de seriosament ho dic. Regue i ja no hi ha llibreta, ni cercles, ni temps podrit. I es forma un arc de Sant Martí amb el doll d’aigua, vora les plantes, i això és el millor del dia, però qui ho podria creure?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s