Pico, última història (2)

La sort de les illes és la sort dels pobles. Perquè en el camí cap a un vaixell que no agafarem mai, ens aturem i preguntem per aiguardent i justament, com sempre, apareixen tres o quatre hòmens que coneixen gent que en fa i que en ven. El preu normal, ho dic per si aneu a Pico i voleu aiguardent o bagaço, és de cinc euros per litre i el normal és comprar garrafes de cinc litresI l’aventura continua perquè continuem entretenint-se: el cosí de qui ens ha atés, Roberto, un xic jove excitat per parlar amb tres estrangeres, vindrà amb deu litres d’aiguardent però com que estava al llit, tardarà.

Aleshores, ens fem cerveses, convidem a cerveses, la gent ens parla i ens diu que el barri és com una família, Toledos a Pico, gent que es reuneix tots els dies al bar del poliesportiu i que no discuteixen mai. La sort de les illes és trobar-se amb gent que vol parlar amb estrangers. Roberto, amb trenta-quatre anys mai ha pujat a Pico, perquè Pico sempre està ahí. Tampoc el vell que duu des dels deu anys a l’illa pujarà ja a la muntanya màgica. La tenim ací sempre, ens diuen, per què hauríem de pujar-la?

Roberto, que es dedica a organitzar les partides de ping-pong del poliesportiu, esport estrela d’aquest barri que compta amb els guanyadors nacionals i que té els genolls fotuts per un partit de futbol als vint-i-tres. El vell que és fuster i que no deixa el got de cervesa, com si alguna mà invisible li’l col·locara ple una vegada i una altra.

I xerrada per xerrada, arriba el cosí amb les dues marraixes i de les cerveses passem a les cates d’aiguardent. I nosaltres, després de mig hora de flirteig a la deriva,  ja volem deixar l’aventura i enfilar-mos cap a la posada de la juventut (perquè deixar una aventura és començar una altra, i esta altra seria colar-nos en l’alberg, que feien futbol, la gent estava distreta i les beques són misèries). Tanmateix, Roberto i el cosí de Roberto tenen encara paraules per a l’última història a Pico.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s