El teatret

—Digues.

—Vinc per l’entrevista.

—Molt bé, què dus?

—Mmm (trau les dues carpetes negres de la motxilla, la mateixa motxilla de quan anava a la Universitat, pensa en això un moment, tampoc massa)… ací duc el B2 d’italià i el d’anglés.

—D’acord, espera que entre al teu perfil. Em dones el teu DNI?

—Sí.

—Ja està apuntat, anglés i italià. Què més?

Mira la pantalla. A les pestanyes del segon idioma, l’italià, la funcionària no ha canviat el nivell i encara hi posa “elemental”.

—Perdona, però ara és el nivell mitjà, el B2.

La dona mira el paper i la pantalla, i com si no hi haguera hagut cap errada, continua.

—Ah sí, nivell mitjà. Què més?

Passa les fulles transparents de les carpetes, pensa què hi ha de nou, què hi haurà apuntat al seu perfil, el màster, les beques, trau tot alhora, sense saber molt bé què dir primer, com si foren unes quantes peces que saps que no encaixaran i que encara que tu t’entestes en l’ordre, que si això va primer pot ser la cosa canvie, que si això ho juntem amb allò altre, que si el que anava l’últim ara passa per ser el primer. Però no encaixa, la vida, i això no hi ha manera que esta dona ho arribe a entendre. La motxilla està al terra, la nota amb el peu dret i de sobte li molesta. Hauria d’haver agafat una altra bossa, alguna cosa nova, no este trasto blau.

—Me falta lo últim que he fet, no ho trobe, com tinc més carpetes a casa, m’ho dec haver deixat damunt la taula, no ho sé. Ací tinc les dues beques que vaig fer l’any passat i l’anterior.

—Mmm açò t’ho pose com a experiència… D’acord, projecte, tesi, on te pose que ho vas fer?

—Ho posa al full, a la Universitat.

—D’acord, ja està. Ara falta esta… “”lifelong learning” mmm, és que si és formació no t’ho puc posar en experiència, com comprendràs.

—Ja, però les dos són beques, vull dir…

—Sí, però ací posa formació i en l’altra posava no sé què professional, per això t’ho puc posar en experiència professional.

—No ho entenc, si és el mateix.

—Ja… De tota manera, siguem sinceres, açò te dóna punts per a la Universitat, no per a les empreses, les empreses el que tens no ho valoren… I què més? Saps això d’Uniempren?

—Sí, però no m’interessa, jo no vull emprendre, vull treballar.

—Sí que t’interessa (gira una miqueta la pantalla perquè ella també puga veure millor la web d’Uniempren) … a vore, una idea…

A vore, una idea, repeteix mentalment. Pensa en la motxilla i en la bicicleta que ha nugat a l’arbre i espera que no li la furten o la multen. A vore… una idea, com si les idees per muntar una empresa brollaren només formules la pregunta. A vore, una idea!

—I els cursos?

—Mmm amb la teua formació els cursos ja no et serveixen, a no ser que vullgues ser ara perruquera o cambrera, mira de perruquera hi ha moltes ofertes. Però mira, mirem una cosa relacionada amb lo teu, alguna cosa de tècnica… havies fet de tècnica, no?

—Sí (Lo teu, repeteix mentalment, lo teu, una idea, mira lo teu, els papers, on està la idea? perquè tens moltes idees, però i la idea? i lo teu? lo teu està a la motxilla?)

—Este de Microbiologia… Ah, no està disponible, és que això també va segons la demanda, tu t’apuntes igualment. La cosa està molt malament… què puc dir-te?

—I el màster de professorat està al meu perfil?

—A vore, ah no, doncs això és important perquè aleshores te pose ací en “ocupació” professora…

—I tinc dos cursos també.

—”Actualització científica”… clar perquè una sempre ha d’estar reciclant-se, no? I estàs a la borsa?

—Sí, a la de Catalunya.

—Doncs ara te falta la d’ací.

—Ja, hi ha moltes places de professora.

Les peces fan crac, com la cançó, i els papers ben podria endurse’ls el vent, un vent que hauria d’entrar per una escletxa de l’oficina, i alçar teclats i fulls i documents i targetes. Tot el teatret fet sense ganes. Mira la motxilla i no té res més a traure, amaga les peces trencades que no encaixen, i se’n va.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s