Setembre

Amb la idea de començar un setembre com si fóra un any, coses noves, trastos vells però situats de manera que pots, vull dir vols, creure que alguna cosa ha canviat, he buidat tots els estoigs, i he provat els bolígrafs, retoladors, i marcadors darrere del full d’inscripció al gimnàs de l’any passat, un altre setembre. Després, he passat amb els llapis, he retrobat llapis específics i grossos, Topstar dry de Staedtler, o el Triplus de la mateixa marca, i llapis elegants com el llapis PITT graphite pure 2900 6B de Faber-Castell, i els he tret punta amb una maquineta de cosmètica, feta per treure punta als llapis d’ulls. Després, he passat amb els llapis més normalets, els clàssics de Staedtler, de ratlles negres i grogues alternes i altres, amb goma d’esborrar a l’extrem, de propaganda. He trobat, però, una peça excèntrica, un llapis-pinzell, blau el llapis i blaves les fibres, que he deixat apartat per veure quina utilitat podia tindre. Després m’he assabentat que era un llapis esborrador, o siga, un llapis goma, però l’estranyesa de l’objecte no ha desaparegut.

D’un a un, a la maquineta, i després, ja amb la punta perfecta, la sensació d’ordre al món que dóna un estoig de fusta ple de llapisseres preparades per deixar les lletres amb el gruix adequat. Si un dia de sobte depén la teua vida d’apuntar alguna paraula, un nom, un carrer o un telèfon, tindràs els llapis a punt: per a la memòria, sí, però potser per a alguna cosa més.

Alguns llapis, com sempre, han costat més d’arreglar perquè, sense esperar-ho, mentre els rodes, et cau la punta, un tros inútil a la taula, i hi queda un conus amb un xicotet forat al mig (una mica semblant als volcans, si t’agradaren les metàfores que sobren). L’apures més, el llapis, i esperes que no se’t trenque aquesta vegada. Però qui pot saber quin colp antic, o quan, o quants, descobriràs?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s