Big blind, 2

Mentre li queien gotes de suor pel front, i amb la tovallola intentava torcar-se-les però sense esma ni per alçar el braç, a penes es cobria la cara i les gotes regalimaven fins a la barbeta i el coll, va pensar que era ben curiós el que li havia passat els darrers mesos. Ben curiós.

Quan estava a punt d’anar-se’n a l’Argentina amb una dona que havia conegut unes setmanes abans —tots dos havien decidit viatjar pel sud d’Amèrica, amb motxilla i tots els estalvis a la butxaca—, va resultar que era la dona equivocada i que era el viatge equivocat, i sense ell adonar-se’n, algú l’havia agafat dels muscles abans que saltara. Ella mateixa, la desconeguda, va agafar-lo dels muscles, més aviat el va espentar ben lluny de les maletes i de l’avió d’anada a la Patagònia. I aleshores, com que només va deixar redolar tres o quatre llàgrimes va entendre que hauria sigut un error i que gràcies que ella havia sigut l’equivocada, l’havia salvat, i no s’havia salvat.

La segona vegada, havia estat una altra dona nerviosa i intel·ligent qui havia preferit que deixaren de parlar. Li havia estat contant tota la vida, des que va començar l’institut fins que la van internar a un psiquiàtric, a les matinades insomnis, davant d’una pantalla, en converses plenes de malentesos. Va entendre que havia estat equivocat, una altra vegada, perquè era un fantasma. L’altra, o siga la vida, tornava a espentar-lo o a tancar-li la porta o a fer una d’eixes coses que diuen quan et duen, sense saber per què ni com, cap a un altre camí. Que havies estat cec, que no era allò el que volies. L’havien tornat a salvar.

I ara es preguntava qui o què tornaria a mostrar-li el camí amb un altre no. Era una altra vegada el big blind de la partida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s