Big blind, 2

Mentre li queien gotes de suor pel front, i amb la tovallola intentava torcar-se-les però sense esma ni per alçar el braç, a penes es cobria la cara i les gotes regalimaven fins a la barbeta i el coll, va pensar que era ben curiós el que li havia passat els darrers mesos. Ben curiós.

Quan estava a punt d’anar-se’n a l’Argentina amb una dona que havia conegut unes setmanes abans —tots dos havien decidit viatjar pel sud d’Amèrica, amb motxilla i tots els estalvis a la butxaca—, va resultar que era la dona equivocada i que era el viatge equivocat, i sense ell adonar-se’n, algú l’havia agafat dels muscles abans que saltara. Ella mateixa, la desconeguda, va agafar-lo dels muscles, més aviat el va espentar ben lluny de les maletes i de l’avió d’anada a la Patagònia. I aleshores, com que només va deixar redolar tres o quatre llàgrimes va entendre que hauria sigut un error i que gràcies que ella havia sigut l’equivocada, l’havia salvat, i no s’havia salvat.

La segona vegada, havia estat una altra dona nerviosa i intel·ligent qui havia preferit que deixaren de parlar. Li havia estat contant tota la vida, des que va començar l’institut fins que la van internar a un psiquiàtric, a les matinades insomnis, davant d’una pantalla, en converses plenes de malentesos. Va entendre que havia estat equivocat, una altra vegada, perquè era un fantasma. L’altra, o siga la vida, tornava a espentar-lo o a tancar-li la porta o a fer una d’eixes coses que diuen quan et duen, sense saber per què ni com, cap a un altre camí. Que havies estat cec, que no era allò el que volies. L’havien tornat a salvar.

I ara es preguntava qui o què tornaria a mostrar-li el camí amb un altre no. Era una altra vegada el big blind de la partida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s